Vásárolj egy automata karórát 150.000Ft felett és megajándékozunk egy 50.000Ft értékű óraforgatóval!

    Kérdése van? Hívjon minket!

   +36304747111 / +36203540551

            Élő ügyfélszolgálat:

Hétfőtől-Péntekig 8.00-16.45-ig

Blog

Tartsd tisztán ékszereidet

Tartsd tisztán ékszereidet

Néhány fontos, és érdekes dolog, az ékszerek tisztításával, ápolásával kapcsolatban. Mire érdemes odafigyelni.

Néhány fontos tudnivaló, amit vegyen figyelembe az ékszer viselésekor, tárolásakor :

  1. Az ékszereket alkalmi viseletre tervezték, ezért mindennapos viseletük nem javasolt ne hordja sportoláshoz, uszodában, gyógyfürdőben, szoláriumban, vagy szaunában.Bár ellenáll az alkalomszerű figyelmes használatnak, de feszítés, erős nyomás könnyen károsodást okozhat benne, ezeket kerülje
  2. Egyes ékszerek további díszítő bevonatot kapnak (aranyozás, rose gold, IP black, ródium), melyek napi használat során megkophatnak, bemattulhatnak. Világos színű ékszernél, fokozottan figyeljen a foltot hagyó, színező anyagokkal való érintkezésre, ezek megfoghatják, elszínezhetik az ékszert.
  3. Az ékszer viselésekor fizikai munkát (sportot) ne végezzen, mert megsérülhet, beakadhat, megkarcolódhat, de akár el is szakadhat, esetleg egyéb károsodás is érheti az ékszert. Még a vízálló termékeket se viselje fürdés közben vagy olyan helyen, ahol kozmetikai szerek érhetik (szappan, tusfürdő, sampon, napolaj, krémek, fodrászati szerek) mert ezek a vegyi anyagok károsíthatják és elszínezhetik az ékszert!
  4. Ne szorítsa meg túlságosan a terméket, mert könnyen aláizzadhat, és ez bőrirritációt okozhat. Úgy csatolja be, hogy az egyik ujját még alá tudja tenni mivel ha túl feszes az ékszer , viselés közben könnyenelszakadhat és ezért el is veszítheti.
  5. Néhány esetben az arra érzékenyeknél allergiás reakciót, kiütést, bőrpírt válthat ki az ékszer viselése. Ezt a legtöbb esetben a termék felületén megtelepedett baktériumok, szennyeződések okozhatják.
  6. Száraz, vagy enyhén szappanos lében megnedvesített anyaggal tisztítsa az ékszert. Ajánlott az erre kifejlesztett tisztító eszközök, szerek használata. Ezekről kérjen információt eladóinktól.Semmilyen vegyszerrel, illóanyaggal vagy foltot hagyó elszíneződést okozó anyaggal ne érintkezzen a termék.
  7. Fülbevaló vásárlásakor, mielőtt beteszi a fülébe alaposan fertőtleítse le a fülbevalót.
  8. Betegség, például láz esetén, vagy gyógyszeres kezelésekor a verejtékezéssel távozó anyagok elszínezhetik az ékszert. Ez az elszineződés csak felületi, könnyen lemosható a megfeleő tisztítószerrel.
  9. Ne fürödjön ragasztott köves ékszerben, mert a nedvesség a kő ragasztását tönkreteszi, a kövek elveszhetnek.
  10. Az ékszereket mindig fénytől védett száraz helyen tartsuk puha tasakban vagy ékszerdobozban. Ne ömlesztve tároljunk több ékszert mert megkarcolódhatnak láncok esetében összegabalyodhatnak.
  11. Arany, ezüst gyöngy és bizsu ékszereinket külön tegyük mert elszínezhetik egymást.
  12. Az ékszer minősége megváltozhat, ha higany, gyógyvíz, vegyszer, kozmetikai készítmény éri.
  13. Az ékszerek tisztítására használjon tisztító folyadékot vagy kendőt, melyeket kifejezetten erre a célra fejlesztettek ki. Hagerty ékszertisztító kendők és folyadékok beszerezhetőek webáruházunkban www.baloghekszer.hu oldalon, illetve ékszerüzletekben. Kérdés esetén keressen minket bizalommal!